Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fontos a jó fizikum

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2011. január 5. 11:15

Az újév második munkanapja, vagyis január 4. dandársorakozóval indult a debreceni alakulatnál. Az állománygyűlésen dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka értékelte az elmúlt esztendőben nyújtott teljesítményt, majd felvázolta az MH 5. Bocskai István Lövészdandár előtt álló feladatokat.

Böröndi tábornok elismerését fejezte ki a 2010. októberétől december közepéig tartó két missziós kiképzés – az afganisztáni MH Tartományi Újjáépítési Csoport tizedik, és a koszovói MH KFOR Kontingens negyedik váltásának – katonái részére, akik immár felkészülten várják, hogy megkezdhessék békefenntartó szolgálatukat az országtól távol. A parancsnok hozzátette: 2011-ben is nagyon sok feladat áll a katonák előtt, főként az újabb missziókra való felkészülések miatt.

A dandársorakozó végén Böröndi Gábor dandártábornok hat kilométeres menetgyakorlat rendelt el a katonáknak. Mint elmondta: ebben az évben is kiemelt figyelmet fordít az állomány állóképességének ellenőrzésére, a jó fizikai kondícióra, hiszen az átalakuló Magyar Honvédség teljesítőképességét növelni kell. A parancsnok szerint a katonák – főként a külszolgálatot vállalók – fizikai felkészültségét növelni kell, ezt a célt szolgálják majd a jövőben egyre gyakrabban végrehajtandó menetgyakorlatok.