Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Főparancsnoki látogatás a magyar táborban

Szöveg: Szerencse Renáta |  2008. június 26. 12:34

Az afganisztáni Baghlanban szolgáló Tartományi Újjáépítési Csoport parancsnoka, Simon Attila ezredes szakmai látogatás keretén belül vendégül látta Camp Pannóniában a NATO Szövetséges Erők (SACEUR) Európai főparancsnokát.

John Craddock vezérezredest kíséretéhez tartozott, Martinusz Zoltán, a Magyar Köztársaság állandó NATO nagykövete, Samuel FOX az Amerikai Egyesült Államok állandó NATO nagykövete, valamint Mátyus Sándor, a Magyar Köztársaság afganisztáni nagykövetét.

A látogatás keretében a vendégek általános tájékoztatót hallgattak meg az MH PRT feladatrendszeréről, majd a tartomány kormányzójával és a SHURA vezetőjével folytattak megbeszéléseket. A kormányzó úr rövid tájékoztatást adott a vendégek részére a tartomány biztonsági helyzetéről, majd kiemelte, hogy milyen fontos szerepe van az ISAF-nek, és a tartomány tekintetében az MH PRT-nak, amely nagyban elősegíti a fejlődést. Az újjáépítés és a fejlesztés tekintetében kérte, hogy a lehetőségek függvényében mind a nemzetközi szervezetek, mind pedig Magyarország növelje támogatását Afganisztán további fejlesztésében.