Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A távolból váltak apává

Szöveg: Szerencse Renáta |  2008. június 26. 12:11

Az Afganisztánban szolgálatot teljesítő MH PRT állománya – képletesen – három fővel gyarapodott az elmúlt hónapokban. Habár véletlenek nincsenek, de mégsem volt mindennapos dolog, hogy a három újdonsült apuka egyszerre ment szabadságra, és a váltási rend is olyan szerencsésen alakult, hogy a tervezett tíz nap helyett tizenötöt tölthettek otthon, szeretteikkel.

A gyermek születése a családban mindig nagy örömöt és boldogságot jelentő esemény, tele várakozással, kíváncsisággal és némi aggodalommal. A kilenc hónap öröme és nehézségei után elérkezik a várva várt pillanat, kezdete egy új életnek, amely boldogsággal tölti el a szülőket, a rokonokat és a barátokat.

És hogyan lehet megélni ezt az egyszeri és megismételhetetlen eseményt 5000 km tá-volságból?

1595877650
„Lili három héttel korábban érkezett, mint ahogy vártuk, ezért a kislányom születése valódi meglepetés volt a számunkra. Itt a táborban még fel sem fogtam, hogy apa lettem, csak akkor tudatosult bennem, amikor először kezembe fogtam a kislányomat. Anyunak kitartást kívánok, már nincs sok hátra a viszontlátásig!" – mondta Lili édesapja.

„Nagy segítség, ha egy családban aktívak a nagyszülők, ugyanis a feleségem hozzájuk költözött a távollétem idejére. Ez engem is megnyugtat, mert sokat segítenek otthon a mindennapokban, hiszen az új jövevény rengeteg figyelmet és gondoskodást igényel. Mindkettőjüknek nagyon jó egészséget és boldogságot kívánok!" – tette hozzá Túri István zászlós.

1595877650
„Kisfiam két és fél héttel a megjósolt idő után született, a nagy várakozásban az egész logisztika együtt izgult és drukkolt. Amikor a kicsi világra jött, a szakasz legalább olyan boldog volt, mint én. Õ már a második gyermek a családban, aki – akárcsak az első – a távollétemben született, a katonák körében ez gyakran a szolgálat velejárója.

A mi családunkban nagyon fontos a harmónia, ezért a feleségem háztartásbeli és otthon van a gyerekekkel, amíg én eltartom őket. A gyereknek a legnagyobb érték, amit a szülők meg tudnak adni, az a szeretet és a törődés.
Nagyon köszönöm anyunak ezt a szép babát, és azt üzenem, hogy még mindig annyira szeretem, mint tizenegy évvel ezelőtt!" – mondta Boldog Zsolt szakaszvezető.