Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Georgia Budapestre akkreditált véderőattaséját fogadta a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: Kertész László |  2021. november 15. 18:24

Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese hivatalában fogadta Vepkhvia Chalabashvili ezredest, Georgia Budapestre akkreditált véderőattaséját november 15-én, hétfőn.

Georgia Magyarországra akkreditált véderő attaséjának fogadása (5)

A találkozó során Sándor Zsolt vezérőrnagy hangsúlyozta: hazánk kiemelt kérdésként kezeli Georgia euroatlanti integrációjának elősegítését. Ennek megfelelően Magyarország a NATO Védelmi Képességfejlesztési Programján (NATO Defence Capacity Building) keresztül pénzügyi támogatással és szakértők delegálásával segíti Georgia NATO integrációs törekvéseit, míg az Európai Unió georgiai megfigyelő missziójába (EUMM Georgia) 2009 óta delegálunk katonai megfigyelőket. Ezen erőfeszítéseknek az a célja, hogy a 2008-as konfliktust lezáró békemegállapodás végrehajtását ellenőrizze, valamint az, hogy a georgiai haderő képességfejlesztése által hozzájáruljon a régió stabilitásához.

A két ország védelmi képességeinek fejlesztése és az együttműködés további erősítése nagyban hozzájárul Európa békéjének és biztonságának megőrzéséhez.