Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyakorlatok és parancsnokváltás

Az elmúlt hét leglátványosabb fotói

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. október 5. 11:07

Összeállításunkban az elmúlt hét leglátványosabb fotóit tekinthetik meg.

Harckész a magyar vezetésű zászlóaljharccsoport

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is megtekintette a Brave Warrior 2022 elnevezésű gyakorlat képességbemutatóját szeptember 29-én, csütörtökön. A komplex harcászati kiképzési foglalkozássorozat legfontosabb feladatait bemutató, éleslövészettel egybekötött mozzanatok kapcsán a tárcavezető úgy fogalmazott, hogy a végrehajtók nagyon komoly felkészültségről, nemzetközi együttműködésről, a magyar katonák pedig kimagasló teljesítményről tettek tanúbizonyságot.

A teljes tudósítás itt érhető el.

39. het - kep 01

Éjszakai ejtőernyőzés a Rejtett Portya gyakorlaton

Összetett feladatokon keresztül bizonyítja felkészültségét a Rejtett Portya 2022 elnevezésű felderítő szakharcászati gyakorlaton az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred minden képessége és szakterülete. A gyakorlaton természetesen az éjszakai ejtőernyőzés, a felderítők jellegzetes kijuttatási módja is terítékre kerül.

A teljes tudósítás itt érhető el.

39. het - kep 02

„A csapatzászlót és a műszaki ezred vezetését átveszem!”

Október elsejei hatállyal Csurgó Attila ezredes veszi át az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred vezetését. Az elmúlt félévben Seres József alezredes, az alakulat parancsnoka töltötte be a megbízott ezredparancsnoki beosztást. Az átadó-átvevő ünnepségen dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága szárazföldi haderőnemi szemlélője méltatta a szentesi alakulat leköszönő és új parancsnokait.

A teljes tudósítás itt érhető el.

39. het - kep 03
Címkékhonvédelem