Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Győr kiváló katonasportolói

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2010. november 18. 6:22

A Magyar Honvédség éves sportbajnokságainak összesített eredményhirdetését rendezték meg november 14-én Budapesten, a Monarchia Rendezvényhajón. A 2010. évi MH bajnokságok összetett pontversenyében a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred második helyezést ért el.

A kupát Juhász István vezérőrnagy, a HM Honvéd Vezérkar törzsigazgatója adta át.

Az év során az ország alakulatainak csapatai 4 katonai bajnokságban mérték össze tudásukat, amelyek természetesen minden esetben eredményhirdetéssel zárultak. Az ezred katonái a következőképpen szerepeltek:

1. MH Mezeifutó bajnokság (Püspökszilágyi, 04.15.) 2. hely
2. MH Lőbajnokság (Simontornya, 05.17-19.) 3. hely


3. MH Járőrbajnokság (Győr, 06.2-3; Várpalota, 09.8-9.) 3. hely

4. MH Háromtusa bajnokság (Szentendre, 09.22-23.) 9. hely

A fenti eredményeknek köszönhetően a győriek az MH 86. Szolnok Helikopter Bázist megelőzve állhattak fel a képzeletbeli dobogó második fokára. Az abszolút győztes az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred csapata lett.
A kupák mellett az eseményen egyéni díjak átadására is sor került. Itt az ezred több ponton is érdekelt volt: két egyéni hadseregbajnokot üdvözölhetünk Kiss Attila mk. őrnagy (mezeifutás: 35 év feletti férfi, 6000 m), valamint Bozzay Balázs tőrzsőrmester (lőbajnokság: 35 év alatti férfi, gépkarabély) személyében. A női járőrbajnokság – melynek Győr adott otthont – színvonalas és eredményes megrendezéséért Bozsóki Attila mk. alezredes és Kisbán Tibor őrnagy részesült elismerésben.

Az ezred valamennyi kollegája nevében gratulálunk sportolóinknak az egész éves helytállásukért, a bajnokságokon elért szép eredményekért!