Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ha alakulatnap, akkor Balaton

Szöveg: Márton Boglárka hadnagy | Fotó: Kollár Aliz tartalékos hadnagy |  2021. szeptember 14. 8:05

Idén is a Balaton partján találkozott csapatünnepe alkalmából az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsokság (MH KIKNYP) állománya.

KIKNYP_csapatünnep (2)

Az országos illetékességű szervezet szakemberei ilyen nagy létszámban csak ritkán találkoznak egymással, ezért mindig nagyon várják, hogy egy tartalmas napot tölthessenek el az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. Az alakulatnak augusztus 30-án van a csapatünnepe, azonban szolgálati elfoglaltságaik miatt szeptember 9-én gyűltek össze a balatonakarattyai honvéd üdülőben. A rendezvényen az egykori vezetők közül Vanyur Tibor ezredes, Kovács Sándor nyugállományú ezredes és Kálmán László alezredes vett részt.

Az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság alárendeltségében működő szervezet elsődleges feladata biztosítani a Magyar Honvédség szerződéses és tartalékos állományának folyamatos utánpótlását, de a fiatal generáció hazafias és honvédelmi nevelésében, valamint az Önkéntes Tartalékos Rendszer fejlesztésében is jelentős szerepet vállalnak. A szervezet végzi a katonaözvegyek és katonaárvák, valamint a nyugállományú katonák érdekképviseletét, a róluk való szociális gondoskodást. Jelentős a hadisírgondozó tevékenységük is, amelybe az iskolai közösségi szolgálat révén fiatalokat is bevonnak.

KIKNYP_csapatünnep (5)

A rendezvény hivatalos részét Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka nyitotta meg, aki Szűcs Imre ezredessel, az MH KIKNYP parancsnokával elismeréseket adott át a kiemelkedően teljesítő kollégáknak. Az eseményen bemutatkozott Hérincs Lajos törzszászlós, az alakulat új vezénylőzászlósa, aki ismertette elvárásait az altiszti és legénységi állomány tagjaival.

A hely szépségét kihasználva a katonák a Balaton partján teljesítették a szeptemberi kötelékfutást, amellyel bemelegítettek a délelőtti sportversenyekre is. A programok közt tollaslabda, röplabda és pingpong is szerepelt, de a toborzók jóvoltából a lasertag pályát is kipróbálhatták a kollégák. Aki nem sportolt, vízibiciklizéssel, hajózással vagy bringóhintózással is eltölthette a napot. A sportversenyeken eredményesen szereplők érmet vehettek át, valamint létrehoztak egy vándorkupát, amelyet a lézerharc győztesei birtokolhatnak.