Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

M1 HadERŐ: hogyan jelentkezhetsz katonának?

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Kertész László, Janó Miklós törzsőrmester |  2024. február 19. 13:40

Hidegvízi merülés; a hazai civil-katonai képesség fejlődése és alkalmazhatósága; a hivatás, a sport és a család közti egyensúly; valamint a katonai szolgálatra való jelentkezés lehetőségei lesznek a fő témái az M1 csatorna „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” katonai magazinműsorának, amely február 20-án, kedden, 11 óra 33 perctől várja a nézőket.

búvár_2

Az eheti adásban a magazinműsor stábja az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred búvárainak immár rendszeres év eleji programjára látogatott el. A jég alá merülés során a szakemberek fizikailag és pszichés terhelés tekintetében is megterhelőbb körülmények között gyakorolhatják a hideg vízi és a zárt téri merülést, valamint az önmentést.

A műsorban bemutatkozik a civil-katonai együttműködés, valamint a lélektani-műveleti képesség, amelyek nélkül ma már elképzelhetetlen lenne a katonai műveletek sikere. Ők azok a katonák, akik tevékenységükkel hidat képezve a civil lakosság és a katonai erők között, nevet és megbecsülést szereztek hazánknak a rendkívül összetett és bonyolult feladatok eredményes megoldásával itthon és a szövetségesek előtt is.

Ezt követően megtudhatjuk, hogy Boros Melinda százados életében hogyan egyeztethető össze a katonai hivatás, a családanyaság és a sportolói karrier.

Az adás végén pedig a nézők megismerhetik a Magyar Honvédség által nyújtott különböző szolgálati formákat, karrier-lehetőségeket.

PzH 2000 bevonulás 1. nap nyito