Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hagyományőrző továbbképzés Jászfényszarun

Szöveg: Hautzinger Balázs |  2012. május 14. 17:20

A hagyományoknak megfelelően május 11–13. között rendezték meg a jászfényszarui Szűcs Mihály Huszár Bandérium és a Magyar Tartalékosok Szövetsége Hagyományőrző Tagozat m. kir. 106. honvéd tüzérüteg tavaszi továbbképzését.

1595935807
A helyi huszárkapitány, Ézsiás István immár hatodik éve ad otthont az évente két alkalommal, tavasszal és ősszel megrendezett közös gyakorlatnak. A rendezvény május 11-én, a kora esti órákban tábori vacsorával egybekötött állománygyűléssel kezdődött, amelyen Jásdi Balázs, a Matasz hagyományőrző tagozatának vezetője tolmácsolta dr. Töll László alezredes, a HM Katonai Hagyományőrző és Hadisírgondozó Osztály vezetőjének jókívánságait. Az állománygyűlést Kiss Gábor, Jászfényszaru római katolikus plébánosának előadása zárta.

A hagyományőrzők másnap délelőtt iskolalovagláson vettek részt Vaka István, a bandérium lovasoktatójának vezetésével. Utána Jásdi Balázs vezetésével a tüzérségi optikai műszerekkel ismerkedtek a résztvevők. Délután Ézsiás Vencel huszár őrnagy irányításával az osztályban lovaglást és az alakzatváltásokat gyakorolták. Este pedig a hagyományőrző bemutatókon használt pirotechnikai termékek biztonságos használatát sajátíthatták el.

A három napos tavaszi továbbképzés tereplovaglással zárult.

1595935807