Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

31 év – 16 beosztás – 2040 repült óra

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2013. március 28. 13:27

Április elsejétől Huszár János dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) szárazföldi haderőnem főnöke veszi át a törzsfőnöki beosztást Varga Csaba dandártábornoktól. A beosztás ünnepélyes átadás-átvételét március 28-án tartották Székesfehérváron.

„Jól éreztem magam Székesfehérváron, a munka ebben a közösségben nem volt számomra teher. Irigylésre méltó közösség kovácsolódott itt össze" – búcsúzott az állománytól rövid beszédében Varga Csaba dandártábornok, aki 31 éves katonai pályafutás után a civil szférában helyezkedik majd el.

1595951472

Domján László vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnoka kiemelte: a parancsnokság leköszönő törzsfőnöke szolgálati ideje alatt tizenhat beosztást látott el, 2040 repült órával rendelkezik és összesen 6698 repülési feladatot hajtott végre. Mint mondta: Varga Csaba dandártábornok „megfontoltsága és türelme" sok nehéz helyzetben segítette az állomány munkáját.

„Mindent megtett annak érdekében, hogy a parancsnok első számú helyetteseként gondoskodjon a feladatok zökkenőmentes végrehajtásáról" – fűzte hozzá a parancsnok.

A vezérőrnagy bejelentette: a törzsfőnöki beosztást április elsejétől Huszár János dandártábornok, a parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke veszi át, aki egyben, megbízással, régi beosztását is ellátja.

1595951472

Az állománygyűlésen szintén elköszöntek a parancsnokság törzsfőnökhelyettesétől, Szabó István mérnök dandártábornoktól, akit idén februárban neveztek ki az MH Egészségügyi Központ parancsnokává.

„Négy év nápolyi külszolgálat után az ember kicsit idegenül érzi magát itthon. A székesfehérvári katonák sokat segítettek a visszailleszkedésben" – búcsúzott az egykori törzsfőnökhelyettes.

Domján László vezérőrnagy Varga Csaba dandártábornoknak és Szabó István mérnök dandártábornoknak is emléktárgyakat adott át.

1595951473

Fotó: a szerző felvételei