Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A feladat: nyúlgát építése

Szöveg: Schäffer Mónika |  2014. március 23. 9:25

Komplex, árvíz elleni védekezésre való felkészülést hajtott végre az MH Bakony Harckiképző Központ (MH BHK) állománya, március 11-én.

Az elméleti felkészülés után a gyakorlati feladatok alapvető kellékei, mint homok, homokzsák, lapátok és védőkesztyűk már a hajmáskéri kiképzőbázis területén
bevetésre készen várták az állományt. A feladat: nyúlgát építése. Volt miből dolgozni, hiszen homokból, homokzsákból mind pedig tapasztalatból bőven állt rendelkezésre, így az építés gyorsan, ám az elvártaknak megfelelően gondosan elkészült.

1595969111
Ismétlés a tudás anyja – igaz, a tavalyi árvíz elleni védekezés napjait nehéz lenne elfelejteni

„A jó teljesítmény alapja a jó vezetés, a kemény munkabírás és fegyelmezettség, melyről a MH Bakony Harckiképző Központ katonái és közalkalmazottai már többször tanúbizonyságot tettek" – fejtette ki a foglalkozást irányító Lukács László tűzoltó százados, a várpalotai járás katasztrófavédelmi megbízottja.

A feladat egyszerűnek tűnik, viszont az üzenetének súlya van. Az árvíz által veszélyeztetett településeken lakók segítése, életek mentése, családok otthonainak védelmezése már-már emberfeletti kitartást igényel egyes esetekben.

Az MH BHK nem csupán a tavalyi év két kiemelt katasztrófahelyzetben – a március 15-ei hó-helyzet és a nyári dunai árvíz – de évekre visszamenően is mindig bizonyította: „legények a gáton!"

Fotó: Pintér László (MH BHK)