Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A feladat teljesítve

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2016. január 8. 15:36

Az afganisztáni műveleti területről hazaérkezett MH Biztosító Szakasz második váltásának visszafogadó ünnepségét rendezték meg január elején az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

1596006908

A mintegy harminc fős második váltás többségében a hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós lövészzászlóalj katonáiból állt. A szakasz feladata – a Mazar-e Sharif-ban létrehozott többnemzeti biztosító század részeként – az Északi Tanácsadó Parancsnokság (Train Advise and Assist Command – North) alárendeltségébe tartozó tanácsadó csoportok szállítása és biztosítása volt.

A visszafogadó ünnepségen Drót László ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese köszöntötte a katonákat, akiket arra kért, hogy a megszerzett tapasztalataikat adják tovább majd azoknak a katonatársaiknak, akik ilyen vagy ehhez hasonló feladatban vesznek  részt a jövőben. „Sikeresen teljesítették a feladatukat, és a későbbiek folyamán is számítunk az önök tevékenységére" –
mondta az ezredes.

1596006909

Melegh Dénes százados, a második váltás parancsnoka elmondta: a külszolgálat ideje alatt nagyon jó együttműködést alakítottak ki a többi nemzet katonáival, amit a külföldiektől kapott elismerések is bizonyítanak. „A műveleti területen töltött fél év alatt számos feladatban vettünk részt, de a figyelmünk egyetlen pillanatra sem csökkenhetett. A beosztottjaimmal teljes mértékben meg voltam elégedve, jó volt velük együtt teljesíteni ezt a missziót"
– mondta a százados.

Az ünnepségen a külföldi katonai szolgálat befejezése alkalmából, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának elismeréseit is átadták.

Az Afganisztánban 2015. január elsejétől működő Eltökélt Támogatás Műveletben (Resolute Support Mission – RSM) Magyarország mintegy 100 katonával vesz részt.

1596006909


Fotó: a szerző felvételei