Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A jövő évi NATO-csúcsról is egyeztetett Hende Csaba és Alexander Vershbow

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2013. november 21. 11:59

Hende Csaba honvédelmi miniszter udvariassági látogatáson hivatalában fogadta Alexander Vershbow NATO főtitkár-helyettest.

A magyar tárcavezető és a magas rangú NATO diplomata 2011 júniusában már találkozott egymással Budapesten, Alexander Vershbow akkor, mint az amerikai védelmi minisztérium helyettes-államtitkára tárgyalt a magyar fővárosban.

1595963193

Hende Csaba honvédelmi miniszter hivatalában fogadta az észak-atlanti szervezet főtitkár-helyettesét

A felek a mostani megbeszélésükön áttekintették a 2014. szeptemberi NATO-csúcstalálkozóra való felkészülés feladatait, az Okos Védelemmel (Smart Defence) kapcsolatos kérdéseket, a Szövetség afganisztáni műveletének jövőjét, illetve a Magyar Honvédség részvételét a NATO-vezetésű műveletekben. Hende Csaba honvédelmi miniszter hangsúlyozta a NATO nyitott ajtók politikájának fontosságát, a NATO bővítés napirenden tartását.

A találkozón a tárcavezető a NATO főtitkár-helyettesét tájékoztatta a Visegrádi Négyek (V4) soros magyar elnökségének védelempolitikai prioritásairól, hangsúlyozva a regionális védelmi együttműködések egyre növekvő fontosságát.

Alexander Vershbow a találkozó után előadást tart az országgyűlés által szervezett XVII. nemzetközi NATO- konferencián, amelyen a magyar honvédelmi miniszter is felszólal majd.

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária