Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A jövő parancsnokai a műszakiaknál

Szöveg: Juhász László százados |  2013. június 8. 12:40

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred laktanyájába, Szentesre látogatott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Felsőfokú vezető képző tanfolyam csoportjának állománya, dr. Szegedi Péter okleveles mérnök alezredes, tanfolyam parancsnok vezetésével június 5-én.

1595955464

A látogatói csoportot Nyers József mérnök ezredes, az alakulat parancsnoka fogadta és köszöntötte. A vendégek megismerték az ezred feladatait, rendeltetését, főbb technikai eszközeit és a NATO-n belüli szerepvállalását.

Megtekintették az ezred búvárbázisát, amely a Magyar Honvédség egyetlen búvár kiképző központja. Megismerkedtek a búvár kiképzés rejtelmeivel, valamint a szakmai feladatok végzéséhez szükséges technikai berendezésekkel.
A víztisztító század kiképző táborában a világszínvonalú víztisztító berendezéseket láthatták. Mindezek mellett betekinthettek az ezred jelenlegi tevékenységébe, azaz a Vízforrás-2013 feladatban elvégzett munkájába is. 

1595955464

A gyakorlótéren különböző hídépítési formák egy-egy mozzanatát figyelhették meg. A TMM-3 híd telepítését, valamint az alacsonyvízi fahíd építéséhez a cölöpverés folyamatát gyakorlott és rutinos mozzanatokkal végezték a katonák.
Délután az alakulat Csapatmúzeumában tárlatvezetéssel betekinthettek Szentes város katonatörténetébe, valamint a laktanya és a műszaki alakulat különböző korszakaiba.

Juhász István ezredes, a tanfolyam osztályelsője elmondta, fontos, hogy a képzés alatt, az elméleti órák mellett megismerkedjenek különböző katonai szervezetekkel, fegyvernemekkel.

1595955464

Fotó: a szerző felvételei