Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A jövő vezetői látogattak Székesfehérvárra

Szöveg: Kocsis Balázs százados - Kleinné Nagy Andrea százados |  2014. április 7. 17:38

Szakmai látogatáson vett részt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felsőfokú vezetőképző tanfolyamának 12 hallgatója Székesfehérváron, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljnál, illetve az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél április 3-án, csütörtökön.

1595970008
A vegyivédelmi zászlóalj munkájával ismerkedtek

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljnál Csaba Tibor alezredes, megbízott parancsnok az alakulat felépítéséről és feladatrendszeréről beszélt, majd a tanfolyam hallgatói megtekintették a csapatmúzeumot. A székesfehérvári látogatás azért is fontos volt a hallgatók számára, mert így közelről ismerkedhettek meg a vegyivédelmi alakulat mindennapjaival.

A látogatást az alakulatnál rendszeresített technikai eszközöket felvonultató bemutató zárta. 

1595970009
A tanfolyam hallgatói és vendéglátóik

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél, Benda László ezredes, megbízott parancsnok tartott tájékoztatót és konzultációt, majd a jelenlévők megismerkedtek az alakulat mindennapjaival, aktuális helyzetével, feladataival.

A vendégek ezt követően kézi fegyvereket, híradó eszközöket, személy- és tehergépjárműveket, valamint különleges járműveket tekintettek meg, de láthatták a méltán népszerű, sokak által látogatott Székesfehérvári Helyőrségtörténeti Emlékgyűjteményt.

A hallgatók a székesfehérvári ezrednél töltött fél nap alatt átfogó képet kaptak az ezredről, valamint megismerték annak egyedi képességeit szakmai, technikai területen egyaránt.

1595970009
A tanfolyam hallgatóinak Benda László ezredes, az alakulat megbízott parancsnoka mutatta be a híradó és vezetéstámogató ezred munkáját

Fotó: Kocsis Balázs százados és Bödő Viktória