Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A logisztikai rendszer működésével ismerkedtek a vezető altisztek

Szöveg: Hegedüs Anita |  2017. december 5. 17:24

Az MH Logisztikai Központ (MH LK) Hadfelszerelés Vizsgáló Osztály táborfalvai részlegéhez, valamint az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) táborfalvai bázisparancsnokságára látogattak az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam hallgatói. A képzésen részt vevő tizenkét vezető altiszt a Magyar Honvédség logisztikai rendszerének működéséről kapott tájékoztatást.

1596042068

Az előadássorozatot Kelemen Károly őrnagy, a Kihelyezett Személyi Felszerelési Raktár parancsnoka nyitotta meg az MH Anyagellátó Raktárbázis táborfalvai bázisparancsnokságán.

Ezután a helyőrség vezénylőzászlósa, Ernszt József törzszászlós arról beszélt, hogy egy helyőrségparancsnok milyen elvárásokat támaszt egy vezető altiszttel szemben. Ezt követően a más katonai szervezetek vezető altisztjeivel való együttműködési lehetőségekről beszélt, kiemelve az MH ARB táborfalvai bázisának meghatározó szerepét a Magyar Honvédség logisztikai rendszerében.

Az MH Logisztikai Központ (MH LK) egy másik alárendelt katonai szervezete, az MH Katonai Közlekedési Központ (MH KKK) képviseletében Szakter Attila zászlós volt jelen a rendezvényen, aki az alakulat táborfalvai Közlekedési Anyagtároló és Kiképző Részlegének tevékenységi körét mutatta be.

1596042068

A tanfolyam hallgatói az előadások után szemügyre vehették az MH ARB kihelyezett személyi felszerelés raktárát. Itt az önkéntes területvédelmi tartalékosok ruházati ellátásának folyamatáról informálódtak.

A tanfolyam altisztjeit az MH LK Hadfelszerelés Vizsgáló Osztály objektumában Lajosbányai István alezredes, az osztály parancsnoka köszöntötte. Ezt követően Szakács Ákos őrnagy, mérnök főtiszt tartotta meg előadását a fegyverzeti ellátás helyzetéről, a fegyverbevizsgálási feladatokról. Az altisztek megtekintették a ballisztikai labort, és bemutatták nekik az elmúlt időszakban, a Magyar Honvédségben rendszeresített egyéni lőfegyvereket is. Szakács őrnagy koordinálásával lehetőség volt bizonyos lőfegyverek kipróbálására, az erre a célra alkalmas lőtéren.

1596042069

A Vezető Altiszti Tanfolyam látogatása az MH Logisztikai Központnál ezzel még nem ért véget. December 6-án a következő állomás Budapesten az MH Anyagellátó Raktárbázis Lehel utcai bázisparancsnoksága lesz, ahol a tanfolyam hallgatói további ismereteket szereznek többek között például az élelmezési és ruházati ellátásról, illetve a minőségbiztosításról.

Fotó: Sári Zsolt törzszászlós és a szerző felvétele