Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A lövészek ünnepe a Petőfi-laktanyában

Szöveg: Hornyák Renáta |  2014. június 28. 14:42

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Díszzászlóalj katonái is megünnepelték a lövész fegyvernem napját június 26-án, csütörtökön a Petőfi-laktanyában.

1595974587

A rendezvényt Kiss Ferenc alezredes, a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység megbízott parancsnoka nyitotta meg, aki megköszönte a dandár parancsnokságának, logisztikai főnökségének, illetve protokoll-, rekreációs és kulturális igazgatóságának, hogy lehetőséget biztosítottak arra, hogy a megerőltető munkanapok után közösen lazítsanak, szórakozzanak a katonák.

1595974587

A megnyitó után a sportpályán labdarúgó-bajnokság, illetve airsoft-lövészet várta a katonákat, míg a tornacsarnokban fekvenyomó-bajnokságon bizonyíthatták be erejüket a jelentkezők. Meglepetésként „szumó"-bajnokságot is rendeztek, amelyen mindenki igen jól szórakozott. 

Délután, az ünnepi állománygyűlésen felolvasták dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök lövészek napja alkalmából írt köszöntőjét, valamint a korábbi dandárparancsnok, Kun Szabó István vezérőrnagy zászlóaljnak küldött levelét is.

1595974588

Az ünnepség elismerések átadásával folytatódott, a „Szent László Kardja" vándordíjat  idén Soós Gábor főtörzsőrmesternek adományozták. A „Kiváló díszelgő" elismerésben Gots Márk Dávid tizedes részesült.

1595974588

Fotó: Szabó Lajos zászlós