Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A magyar vezénylőzászlósok szakmai profizmust képviselnek

Szöveg: Tigyi István Zsolt törzszászlós |  2013. június 19. 11:29

A Szövetséges Légierő Parancsnokság (Alied Aircom – AAC) vezénylőzászlósa, warrant officer Peter Polidano tett látogatást a napokban az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison. A vendéget elkísérte Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa, valamint Négyesi Tibor főtörzszászlós, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság újonnan kinevezett vezénylőzászlósa is.

1595955931

A vendégeket Lamos Imre dandártábornok, a helikopterbázis parancsnoka, helyőrségparancsnok fogadta, majd bemutatkoztak a bázison települő alakulatok. Az üzemeltetett repülőtechnika és a felszerelések bemutatását követően az AAC vezénylőzászlósa kipróbálhatta a bázis Repülőfelkészítési Főnöksége által üzemeltetett repülőgép- és helikopter szimulátorokat is.

A látogatás során Peter Polidano hangsúlyozta a vezénylőzászlósi rendszer építésének és folyamatos fejlesztésének fontosságát. Szólt arról is, hogy a magyarországi látogatás meggyőzte: a magyar rangidős altisztek olyan szakmai profizmust képviselnek, amely példaértékű a NATO-ban.

1595955931

Fotó: Fodor András törzszászlós