Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A meglévő ismeretek bővítése, új szabályzók elsajátítása

Szöveg: Zsigmond Réka |  2014. április 11. 11:31

Idén tizenöt alkalommal szervez különböző szakterületeken központi logisztikai szakkiképzést a Magyar Honvédség alakulatainál szolgáló raktárosoknak és raktárvezetőknek az MH Logisztikai Központ, illetve alárendelt szervezete, az MH Anyagellátó Raktárbázis.

A tanfolyam-sorozatot azért indították el, hogy egy olyan központi logisztikai képzést biztosítsanak, ami lehetőséget nyújt a résztvevők számára a beosztásukhoz szükséges meglévő ismeretek bővítésére, elmélyítésére, valamint az új szakmai követelmények és szabályzók megismerésére.

1595970071
Központi logisztikai szakkiképzést szerveztek

A tanfolyamsorozat második részét április 7−10. között rendezték meg az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Lehel úti bázisparancsnokságán.

A négynapos tanfolyamot Nagy Attila ezredes, az MH ARB parancsnoka nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta: a szakkiképzés fő feladata az, hogy a tanfolyamon részt vevő állomány ismereteit aktualizálják, naprakésszé tegyék, hogy a jövőben a megszerzett ismeretek elméleti átadásával és gyakorlati alkalmazásával minél hatékonyabbá váljon saját katonai alakulatuk anyagellátása, kiszolgálása, valamint a raktározási feladatokkal kapcsolatos tevékenységek.

1595970071
A tanfolyamot vizsga zárta

A szakkiképzésen − amelyen összesen heten vettek részt − az elsajátítandó témák között egyebek mellett szerepeltek a biztonságtechnikai, jogi, anyagmozgatási, élelmiszer-higiéniai (HACCP), valamint általános katonai ismeretek is.

A tanfolyam írásbeli és szóbeli és gyakorlati vizsgával zárult.

Fotó: Bajzát Péter százados