Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A NATO szaknyelvével ismerkedtek

Szöveg: honvedelem.hu / uni-nke.hu |  2018. október 5. 18:26

Átvették oklevelüket azok a fiatal katonatisztek, akik elvégezték a NATO törzstiszti terminológiai tanfolyamát a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A 10 országból érkező résztvevők a katonai szövetség szaknyelvi képzésén vehettek részt az elmúlt két hétben.

https://hhk.uni-nke.hu/hirek/2018/10/01/a-nato-szaknyelvevel-ismerkedtek
1599194215
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara évek óta közreműködik a NATO Norfolki Parancsnokság által kezdeményezett tanfolyamok megvalósításában. Erre évente három alkalommal kerül sor, a kurzusok célja a többnemzetiségű törzsekben szolgálatot teljesítő NATO, PfP és a Mediterrán Dialógus (MD) tisztjeinek szaknyelvi felkészítése. A tanfolyamot most összesen tízen végezték el: a Honvédelmi Minisztérium munkatársai mellett érkeztek résztvevők többek között Csehországból, Svájcból és Azerbajdzsánból is.

A tanfolyam szervezői elmondták, hogy nagyon elégedettek voltak a résztvevők aktivitásával és angol nyelvtudásával is. Két hét alatt összesen 22 előadást hallgathattak meg a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársaitól. A tanfolyam keretében napi három órában idegen nyelvi képzésen vehettek részt, és gyakorlati foglalkozásokra is sor került.

1599194215
„A Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek is egy jó lehetőség a tanfolyam megtartása, hiszen így az akkreditált felsőfokú képzés keretein kívül is tudunk tudást és ismerteket átadni, valamint közös programokat szervezni a NATO-partnerországokkal"- fogalmazott Jobbágy Zoltán ezredes. A HHK dékánhelyettese hozzátette, hogy a tanfolyamot sikeresen elvégzők jobban fogják majd ismerni és használni a katonai szövetség szaknyelvét, aminek révén nagyobb esélyük lesz arra, hogy a különböző missziókban vagy akár összekötő tisztként is megfelelően helytálljanak.

1599194215
Szöveg: Szöőr Ádám
Fotó: Szilágyi Dénes