Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A plüssmaci lett a kedvenc

Szöveg: Galambos Sándor |  2014. december 23. 11:24

A Mikulásgyárral rendszeresen tartják a kapcsolatot, Kollár Ernő főtörzsőrmester javaslatára viszont idén karácsonykor egy, az érdekvédelmi körükbe tartozó rászoruló családot is megajándékoztak az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) kecskeméti irodájának munkatársai.

1595985020

Hatalmas csomagokkal érkezett pár nappal karácsony előtt Szabadszállásra, Farkas Zoltánékhoz az MH HKNYP kecskeméti irodájának a küldöttsége.
Ruhákat, tartós élelmiszereket, a fiúknak egy laptopot, az unokáknak pedig mesekönyveket és rengeteg játékot vittek ajándékba.

1595985020

Bár a család tagjaival
Parádi Gyöngyi főtörzsőrmester előre egyeztette az érkezésük okát és annak időpontját, a házigazdák mégis elérzékenyülve bontogatták a csomagokat. A legkisebb unoka, Cintia pedig szóhoz sem tudott jutni a sok játék láttán. A feléje nyújtott plüssmacit átölelte és el sem mozdult a nagymamája mellől.

A családfő sorkatonaként, 1984-ben egy közlekedési balesetben rokkant meg: motorkerékpárral egy, az úton szabálytalanul álló szovjet katonai konvoj utolsó teherautójának ütköztek. A barátja, a motor vezetője a helyszínen meghalt, Farkas Zoltán életét pedig a honvédkórház orvosai mentették meg. Végtagjai, bordái összetörtek, a lépét kivették. Teljes életet azóta sem élhet, maradandó sérüléseit szolgálati kötelmekkel összefüggőnek minősítették.

1595985020

A szakmájában, kőművesként azonban már sosem tudott dolgozni, a felesége is rokkantnyugdíjas. Négy gyereküket nehéz anyagi körülmények közt, szeretetben nevelték fel. Ez a szeretet pedig megsokszorozva kapják vissza két unokájuktól.

A családnál tett látogatás egyértelműen bebizonyította, hogy az ajándékok a lehető legjobb helyre kerültek.

1595985020

Fotó: a szerző felvételei