Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A raktárbázissal ismerkedtek

Szöveg: Zsigmond Réka |  2014. április 28. 20:47

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar műszaki szakmai átképző tanfolyamának öt hallgatója tett látogatást az MH Anyagellátó Raktárbázisnál április 23−24-én.

A látogatás célja az volt, hogy a hallgatók az elméleti oktatások után a gyakorlatban is megismerjék a Magyar Honvédség logisztikai rendszerét, illetve a logisztikai támogatás és gazdálkodás folyamatát.

1595970985

A hallgatók meggyőződhettek a műszaki technika fontos szerepéről az anyagellátásban

A tisztek megismerkedhettek a raktárbázis rendeltetésével, feladataival és felépítésével. Ugyancsak tanulmányozták a műszaki-technikai és a műszaki harcanyagellátás rendjét, a nyilvántartást, az anyagigénylés és elszámolás formáit, az átadás-átvétel szabályait, valamint a műszaki-technikai eszközök tárolásának előírásaival kapcsolatos ismereteket szereztek. 

Az MH ARB mátyásföldi parancsnokságán Terék Tamás alezredes, haditechnikai parancsnokhelyettes tájékoztatta a látogatókat az alakulat történetéről. A pusztavacsi bázisparancsnokságon pedig megismerkedtek az ARB speciális képességeivel, például a harcanyag-bevizsgálással, valamint a lőszerszereléssel.

1595970985

A tisztek betekintést nyerhettek az MH Anyagellátó Raktárbázis feladataiba

Fotó: Háda István főhadnagy