Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A tervek szerint halad a kiképzés a Várpalota Challenge 2014 gyakorlaton

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2014. március 28. 14:07

Az előzetesen meghatározott tervek szerint követik egymást a kiképzési események a Magyar Honvédség részvételével megrendezett, holland vezetésű nemzetközi gyakorlaton, 2014. március 12. és április 22. között.

A hadgyakorlaton összesen több mint 3000 katona és 500 (zömében holland) technikai eszköz vesz részt. A várpalotai gyakorlótérre történő haditechnikai szállítások folyamatosak: a várpalotai, tapolcai, veszprémi és hajmáskéri vasútállomásokon, illetve közúton keresztül történnek.

A Várpalota Challenge március közepi indulásához képest intenzívebb, második szakasza a jövő héten kezdődik, amikor már helikopterek is támogatják a katonák kiképzését. Az első helikopterek érkezése március 28-án, pénteken, délben várható a várpalotai gyakorlótér körzetében – ez szokatlan hang- és zajhatásokkal jár. A repülőeszközök áttelepülése a gyakorlótérre a tervek szerint a kora délutáni órákra befejeződik.

A Magyar Honvédség arra kéri a térségben lakókat, hogy fogadják megértéssel a környéken fokozódó katonai jelenlétet.

A gyakorlattal kapcsolatos lakossági észrevételeket az éjjel-nappal hívható 06-30-815-0660-as telefonszámon várja a honvédség.

1595969427
Holland katonák a várpalotai gyakorlótéren


Fotó: Pintér László