Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Advent a katonai szervezeteknél

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. december 3. 14:04

A katonai alakulatok is meggyújtották a gyertyát az adventi koszorún. (Összeállításuk folyamatosan frissül.)

MH Anyagellátó Raktárbázis

A hagyományokhoz híven, advent vasárnapját követően, állománygyűlés keretében gyújtották meg a második gyertyát az MH Anyagellátó Raktárbázis Mátyásföldi telephelyén.  

A Budapest- Zuglói Páduai Szent Antal Plébánia plébánosa, Béla Atya, ünnepi gondolataiban kitért a megállás, a várakozás, az eltűnődés és a karácsonyi készület egy–egy üzenetére.

1596072809

„Rengeteget teszünk azért, hogy a karácsony külsőségeit megszervezzük, megteremtsük, és ezért rohanunk, vásárolunk, díszek, karácsonyfa, menü, sütemény, ajándékok és miközben ezeket tesszük, annyiszor megbántjuk egymást. Pont a készület közepette, pont azokat, akikért tesszük ezeket állítólag. Kevesebb rohanás, egy-két jó szó közte, egy–egy ölelés, ezeken az utakon is dolgozni kell!" – osztotta meg gondolatait a plébános, majd az ünnepi áhítatot követően meggyújtotta a remény gyertyáját az adventi koszorún.

Szöveg:Nagy Annamária százados
Fotó:Háda István százados

* * *

1596072809

MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred

November 29-én, pénteken felgyúlt az első gyertya az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred adventi koszorúján. Takács Tamás ezredes, tábori lelkész beszédében elhangzott: advent időszakában értékeljük át, hogy mi az, ami valóban fontos az életben, merüljünk el az önfeledt várakozásban, ahogyan tettük azt gyermekkorunkban is. Öltöztessük ünnepi örömbe a lelkünket, és úgy készüljünk a karácsonyra.

A Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred idén is megrendezi Adventi Hangversenyét Székesfehérváron, a Ciszterci-templomban december 1-jén, vasárnap. A koncertre, amelyen az MH Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar mellett számos ismert előadó is fellép, ahova minden zenekedvelőt szeretettel várnak.

Szöveg és fotó: Vizinger Diána hadnagy

* * *

1596072810

Szentendre

Meghitt hangulatban gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját november 29-én az MH Altiszti Akadémián Pásztrai György alezredes, az MH Civil-Katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ parancsnokhelyettese. Ezt követően Nánai László alezredes, tábori lelkész beszélt az irgalomról , amelyet magunkkal kell vinni haza, családi körünkbe, hogy méltóképpen készülhessünk lelkileg a karácsonyra.

1596072810

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy
Fotó: Szabóné Varga Erika főhadnagy és a szerző

Címkékkarácsony