Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adventi gyertyagyújtás Hajdúdorogon

Szöveg: Smidróczki Róbert |  2013. december 18. 17:50

Csige Tamás, a város polgármester felkérésére Nagy Zoltán alezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központjának parancsnoka gyújtotta meg a Hajdúdorog főterén elhelyezett adventi koszorún az ötödik gyertyát.

Advent a görög-katolikusoknál december 25-ét megelőző hatodik vasárnaptól karácsonyig számított időszak és advent első vasárnapja egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti.

1595964619
Sokan voltak kíváncsiak a gyertyagyújtásra

A hajdúdorogi ünnepi rendezvényen Nagy Zoltán alezredes kiemelte: a magyar katonai közösségekben is évszázadok óta jelen van a vallás és a hit, hiszen Szent István óta számos módon fonódott össze a lelkészek szolgálata az országhatárokat védelmező katonák sorsával. A laktanyákban a karácsonyt várva a katonák is díszítenek fenyőfát és a különböző helyőrségekben a katonazenészek híres zeneszerzők karácsonyi műveiből összeállított adventi koncertekkel színesítik az ünnepi készülődést. Így merítenek a katonák újra és újra erőt az év utolsó heteiben hivatásuk további eredményes teljesítéséhez. A Magyar Honvédség dolgozóit a hétköznapok után, ilyenkor is segíti a haderőben működő Tábori Lelkész Szolgálat, melynek tagjai a külföldi missziókba is elkísérik a katonákat.

A parancsnok köszöntőjében megemlékezett azokról a katonákról, akik jelenleg is külföldi országokban teljesítenek szolgálatot, távol hazájuktól, családjuktól, szeretteiktől.

1595964620
Nagy Zoltán alezredes gyújtotta meg  az ötödik gyertyát a város adventi koszorúján

„Az ünnepek közeledtével valószínűleg még nehezebb megbirkózniuk családtagjaik hiányával, ám a közös adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás, a tábori lelkész karácsonyi prédikációja talán enyhíti ezt az érzést, és segít nekik a feladataik eredményes végrehajtásában" – mondta.

Az ünnepi gondolatokat követően a központ parancsnoka békés, boldog karácsonyt és hittel, alkotó energiával teli, eredményes új esztendőt kívánt mindenkinek


Fotó: Incze Mihály