Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adventi koncert – először Miskolcon

Szöveg: Madura János őrmester |  2018. január 2. 15:50

Az évad és az adventi időszak zárásaként először adott koncertet az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Debrecen Helyőrségi Zenekara Miskolcon.

1596042974

Az ünnepi hangverseny nyitánya után – amely alatt egy, a Bocskai-dandár életét bemutató kisfilmet láthatott a közönség – dr. Lukács Irén, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormányhivatal főigazgatója köszönte meg a zenészeknek, hogy meghitt, ünnepi hangulatot varázsoltak az egyetemre.

Ezt követően bemutatták a Kowalsky meg a Vega Tizenötmillióból egy című dalához készített videoklipet, ami a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium közreműködésével készült el a közelmúltban.  A rendezvényen dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka köszöntötte a koncertre ellátogatókat.

1596042974

A hangversenyen több nagy sikerű és kevésbé ismert számot is előadtak a katonazenészek, akiket Pál István őrnagy és Kovács Róbert százados vezényelt. A műsorban közreműködött Lukács Zsófia és Gellén Fanni.

A hangverseny végéhez közeledve Szentesi Csaba őrnagy, görögkatolikus tábori lelkész osztotta meg ünnepi gondolatait a közönséggel.

1596042975

Fotó: Szalka Miklós őrvezető