Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Afganisztánba készülnek

Szöveg: MH Béketámogató Kiképző Központ |  2018. szeptember 25. 6:55

Véget ért az Afganisztánba készülő állomány számára tartott egyhetes célfelkészítés az MH Béketámogató Kiképző Központban, Szolnokon.

1599193432
Több mint ötvenen vettek részt az afganisztáni NATO Resolute Support Mission (RSM) művelet egyéni beosztásba tervezett törzstiszti, a Légi Tanácsadó Csoport (Air Advisory Team – AAT), valamint az MH Nemzeti Támogató Elem Afganisztán 18. váltás állományának Missziós Törzstiszti Célfelkészítésén szeptember 17-21. között.

1599193432
A kiképzés során az állomány misszióorientált, hadszíntér-specifikus ismeretekkel gazdagodott. Számos olyan területet érintettek, mint például az adott régió katonaföldrajza, a területen gyakorolt vallások, valamint a kulturális különbségek ismerete, illetve a műveleti területen előforduló esetleges kockázatok és veszélyek kezelése.

1599193432
A katonák többek között hadszíntéri és katonai biztonsági ismereteket sajátítottak el, valamint a műveleti területen történő médiakezelésről és a közösségi média használatáról kaptak hasznos információkat, illetve pénzügyi, biztosítási és vámtájékoztatón vettek részt. Mindezek mellett találkoztak a hadszíntéren korábban azonos beosztásban szolgálatot teljesítő állomány tagjaival, akik a várható feladatokról naprakész információkkal rendelkeznek. A felkészítés zárásaként Rédei Róbert alezredes, központparancsnok-helyettes adta át a tanfolyam elvégzését igazoló oklevelet.

1599193432
Fotó: MH Béketámogató Kiképző Központ