Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Afganisztáni misszióba készültek Szolnokon

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. március 6. 17:05

Véget ért az Afganisztánba készülők számára tartott egyhetes célfelkészítés Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK).

1599182746
Több mint  negyvenen vettek részt az afganisztáni NATO Resolute Support Mission (RSM) művelet egyéni beosztásba tervezett törzstiszti, a Légi Tanácsadó Csoport (Air Advisory Team – AAT), valamint az MH Nemzeti Támogató Elem Afganisztán 17. váltás állományának missziós törzstiszti célfelkészítésén február 26. és március 2. között. A kiképzés során a katonák misszió-orientált, hadszíntér-specifikus ismeretekkel gazdagodhattak. Szó esett például az adott régió katonaföldrajzáról, a területen gyakorolt vallások, valamint a kulturális különbségek ismeretéről, illetve a műveleti területen előforduló esetleges kockázatok és veszélyek kezeléséről.

1599182746
A katonák többek között hadszíntéri és katonai biztonsági ismereteket sajátítottak el, valamint a műveleti területen történő médiakezelésről és a közösségi média használatáról kaptak hasznos információkat, illetve pénzügyi, biztosítási és vámtájékoztatón vettek részt. Mindezek mellett találkoztak a hadszíntéren korábban azonos beosztásban szolgálatot teljesítőkkel, akik a várható feladatokról naprakész információkkal rendelkeznek.

A felkészítés zárásaként Drót László ezredes, a központ parancsnoka adta át a tanfolyam elvégzését igazoló oklevelet.

1599182746
Fotó: MH BTKK