Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ajándék a debreceni nagycsaládos katonáknak

Szöveg: honvedelem.hu / taborilelkesz.hu |  2014. január 2. 16:36

A Protestáns Tábori Lelkészi Szolgálat szervezésében a Magyar Református Szeretetszolgálat 2013-ban is apró ajándékkal köszöntött számos debreceni katonacsaládot a karácsony alkalmából.

http://www.taborilelkesz.hu/rovatok/hirek/ajandek-a-debreceni-nagycsalados-katonaknak/
1595965208

Az ajándékok egyikét a debreceni Helyőrségi Zenekar hangversenyén Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) Kuratóriumának elnöke jelképesen adta át az alakulat parancsnokának, Takács Attila ezredesnek.

Az ajándékok a dandár Humánszolgáltató Irodájához érkeztek. A száz „Nyilas Misi pakkot" és az ötven „Kék vödröt" dr. Kocsis Attila, az MRSZ programigazgatója adta át Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkésznek, aki azokat azonnal továbbadta Minya Zsolt őrnagynak, a humán részleg vezetőjének.

„Immár hagyománynak mondhatjuk, hogy a Karácsony közeledtével a Magyar Református Szeretetszolgálat a Protestáns Tábori Lelkészi Szolgálaton keresztül ajándékokat ajánl fel a nagycsaládos katonáinknak" – mondta el Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkész.

„A református segélyszervezettel az év többi napján is jó kapcsolatot tartunk fent, hiszen több árvízi vagy éppen afganisztáni és koszovói közös segélyezéseken vagyunk már túl. Ezeknek a karácsonyi csomagok most talán azért izgalmasabbak egy egyszerű egységcsomagoktól, mert mindegyiknek külön története van, hiszen minden egyes ajándékot külön-külön egy-egy család állított össze. És valahogy pont ez a Karácsony lényeg is: ahogy egy civil család ajándéka rátalál most egy – talán éppen Afganisztánban vagy Koszovóban szolgáló – debreceni katona családjára, ugyanígy találtak azon az első karácsonyon is a napkeleti bölcsek a megszületett Megváltóra, pásztorok a betlehemi jászolra, és ma is így talál az Isten az emberre és az ember az Istenre."

1595965209