Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aknavetőgránátok a gyerektáborban

Szöveg: Snoj Péter |  2014. július 15. 8:21

A 28. héten sem tétlenkedtek a Magyar Honvédség tűzszerészei. Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredhez 59 bejelentés érkezett, ezzel az idei évben összesen már 1432-nél tartanak.

Július 7-én, hétfőn Debrecenben földmunkálatok során került elő egy darab aknavetőgránát, amelyet a Kiss Henrik törzsőrmester vezette járőr a kiemelést követően a központi gyűjtőbe szállított.
Polgárdi közelében, a Kiscséri-pusztán 24 darab 120 milliméteres szovjet repesz-aknavetőgránát, 21 darab 82 milliméteres, szintén szovjet repesz-aknavetőgránát és közel húsz kilogrammnyi szovjet puskalőszer (7,62 milliméteres) került elő. A tetemes mennyiséget Lakatos Sándor főtörzsőrmester vezetésével szállították a tűzszerészek a központi gyűjtőbe, későbbi megsemmisítésre.

Szerdán egy pusztamaróti gyerektábor területére érkezett a Sulykovszki Róbert zászlós vezette tűzszerészjárőr, ahol a mentesítés során 11 darab 82 milliméter átmérőjű szovjet repesz-aknavetőgránát került elő. A szakemberek az itt talált robbanóeszközöket is a központi gyűjtőbe szállították.

Másnap, július 10-én a Somogy megyei Igalon építőmunkások jelentették be, hogy robbanóanyagot találtak a helyi egyház területén. A mentesítés végére kilenc darab 36M Vécsey-kézigránátot és hatvan darab gyalogsági lőszert ásott ki a Kiss Henrik törzsőrmester vezette járőr. A lezárást is igénylő munkálatot követően a robbanóeszközöket a központi gyűjtőbe szállították.

Címkéktűzszerész