Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aknavetőgránátot találtak az iskola udvarán

Szöveg: Szűcs László |  2015. június 17. 9:08

A 24. héten, azaz június 7-14. között 52 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 7 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Csörgei Csilla törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 1242 bejelentést kaptak.

Június 8-án a Nógrád megyei Bátonyterenyére vonultak ki a tűzszerészek, mivel az általános iskola udvarán – a bejelentés szerint – egy második világháborús robbanószerkezetet találtak. A Zsolnay Gábor százados vezette járőr a helyszínre érve megállapította, hogy egy 82 milliméteres, szovjet gyártmányú aknavetőgránát került elő, amit a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállítottak.

Június 9-én Szekszárdon akadt dolga a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: a Bogyoszlói úton – földmunkák közben – négy darab, 81 milliméteres aknavetőgránát, valamint két kilogrammnyi vegyes gyalogsági lőszer került elő. A világháborús maradványokat a Zsolnay Gábor százados vezette járőr a központi gyűjtőbe szállította.

Címkéktűzszerész