Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aktív hatvanas – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. november 11. 16:39

Nem tudom, hogy rajta kívül van-e még a honvédségnél hatvanéves zászlós aktív hivatásos szolgálatban. Olyan viszont biztos nincs, aki harmincnyolc évet egy városban, egy alakulatnál, három különböző állománykategóriában szolgált le.

1595982340
Az MH 64. Boconádi Szabó József logisztikai ezred törzsében szolgálatot teljesítő, jelenleg „mérésügyi és szerszám szakirányú" zászlós, Varga György élete, katonai pályafutása, mentalitása a fentieken kívül számos más dologban is igazi kuriózum.

Az első meglepetés a laktanyába érkezésemkor, a kapuügyeletesnél ért. Amikor megmondtam, kit keresek, az ügyeletes csak bólintott: már várják, mindjárt szólok a Gyuri bácsinak. Kissé elgondolkodtató volt ez a titulus, két ok miatt is. Először is – magam is hatvanéves lévén – még mindig nehezem viselem, hogy negyvenes kollégáim „bácsiznak", másrészt pedig, ha egy embert nem Varga zászlós úrként, hanem Gyuri bácsiként említenek, akkor annak valami oka van.

Beszélgetésünk során aztán rájöttem, mi ez a valami. Először is nem egy, a szolgálatba belefáradt, „majdnem nyugdíjassal" találkoztam, hanem egy roppant energikus, a végletekig precíz, ugyanakkor meglehetősen laza, az életet kellő derűvel szemlélő katonával.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin november 14-én, pénteken megjelenő számában!)