Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aláírták szerződésüket az első hajdúsági területvédelmi tartalékosok

Szöveg: Smidróczki Róbert főhadnagy |  2017. június 21. 17:01

Megkötötték szerződésüket Hajdú-Bihar megye első önkéntes területvédelmi tartalékosai június 17-én a debreceni Nagysándor József laktanyában.

1596034545

Igazán katonás nap várta a debreceni lakosokat június 17-én, hiszen a Nemzeti Katonazenekari Fesztivál részeként a város számos pontján „felbukkantak" a Magyar Honvédség katonái. A nap folyamán a szórakozás és a kikapcsolódás mellett egy másik fontos eseményre is sor került: ezen a napon civil személyek és a közigazgatásban dolgozó vezetők írták alá önkéntes tartalékos szerződésüket.

A stadion VIP nagytermében Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és dr. Berkó Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal főigazgatója írta alá önkéntes műveleti tartalékos szerződését.

1596034545

„Történelmi pillanat ez, amelynek most részesei vagyunk mi is és önök is!"- köszöntötte Takács Attila dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka a jelentkezőket, akik önkéntes területvédelmi tartalékos szerződést kötöttek a Magyar Honvédséggel.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság debreceni központjában megtartott ünnepségen a dandártábornok megköszönte a megye első területvédelmi tartalékosainak, hogy szabadidejük egy részét feláldozva részt vesznek a szükséges kiképzéseken, és válsághelyzet esetén készek segítséget nyújtani.

1596034546

Az ünnepségen jelen volt Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere is, aki kiemelte: jó érzés tudni, hogy veszély esetén van kikre támaszkodni. Az alpolgármester megemlítette, hogy Debrecen mindig is fontos szerepet töltött be országunk történelmében, és büszkeséggel tölti el, hogy a cívisvárosban az elsők között került sor területvédelmi tartalékosok szerződéskötésére.

1596034546

Fotó: a szerző felvételei