Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Altiszti fejlesztő foglalkozás a Bakonyban

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. október 8. 20:52

A Közös Fellépés 2014 elnevezésű gyakorlatra látogattak el az MH Összhaderőnemi Parancsnokság alárendelt alakulatainak vezénylőzászlósai és rangidős altisztjei a napokban.

Az altiszti fejlesztő foglakozás célja az volt, hogy a résztvevők megismerjék a Közös Fellépés 2014 elnevezésű gyakorlatsorozat kiképzési eseményeit, a tábori kihelyezés feltételeit, sajátosságait, valamint az MH Zászlóalj Harccsoport (MH ZHCS) alkalmazási képességeit, eszközeit és modul elemeit.

1595980279

A foglalkozáson résztvevőket Négyesi Tibor főtörzszászlós, az MH Összhaderőemi Parancsnokság vezénylőzászlósa, valamint Papp András törzszászlós, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár vezénylőzászlósa fogadta a táborban. A vendégek megismerkedtek a gyakorlatsorozat feladataival, az eddigi kiképzési eseményekkel, valamint tapasztalatokkal.

1595980279

A tábor bejárása során a vezénylőzászlósok egyebek mellett megismerkedtek a tábori ellátó pont, a ROLE-1 egészségügyi ellátó egység, valamint az ideiglenes telephely kialakításával. A bejárás végén a vendégek a 62. lövészzászlóalj harcálláspontján Dienes Ádám őrnagytól, a zászlóalj törzsfőnökétől kaptak felvilágosítást az MH ZHCS jelenlegi felépítéséről és működéséről.

1595980279

Fotó: Nyikos Krisztián tartalékos őrmester