Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai elismerés a szentesi katonáknak

Szöveg: Farkas Anita hadnagy | Fotó: az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége |  2020. február 23. 7:02

A Szentesi Fokos 2019 többnemzeti gyakorlaton végzett munkájukért vehettek át elismeréseket magyar és amerikai katonák Budapesten.

1596076353

A Szentesi Fokos 2019 elnevezésű magyar-amerikai gyakorlatot 2019. május és június hónapban hajtottak végre az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és az Amerikai Egyesült Államok 18. Katonai Rendész Dandár kijelölt elemeinek részvételével. A kiképzési feladat alatt a két fél közötti szoros együttműködés és jó munkakapcsolat alakult ki, a közös feladatokat összehangolt tervezés és szervezés jellemezte.

A sikeres végrehajtást megköszönve elismeréseket adtak át az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségén, ahol az amerikai alakulat részéről Timothy MacDonald ezredes, dandárparancsnok és Shawn Klosterman főtörzszászlós, vezénylő zászlós kitüntetésben részesítette Dr. Kállai Ernő alezredest, Teremi Nikolett és Pesti István főhadnagyot, valamint Bernátsky László törzszászlóst. Magyarország honvédelmi minisztere a Szolgálati Jel bronz fokozat kitüntetést adományozta Erika Zimmermann őrnagynak, amelyet Seres József alezredes, a műszaki ezred parancsnokhelyettese adott át

GALÉRIA