Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ancsa az égen

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Kertész László |  2020. május 21. 7:27

Habár az új koronavírus-járvány alaposan megváltoztatta a Magyar Honvédség hétköznapjait, az alaprendeltetéshez és a szakmai felkészültséghez elengedhetetlen kiképzési foglalkozások folyamatosak. Így van ez az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis háza táján is.

1596079420

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt radikálisan csökkent a hazánk felett (is) áthúzó utasszállító repülőgépek száma. Jószerével csak teherszállító gépek mozognak úticéljuk felé haladva. És persze az olyan katonai gépek is, mint az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis AN-26-os szállítógépe, amely ezúttal kiképzési repülés céljából emelkedett magasba. A rutinfeladatsor elvégzése – még ha önmagában nem is rejteget kihívásokat – nagyban hozzájárul a repülőszemélyzet szakmai tudásának szinten tartásához.

A kiképzőfoglalkozás végrehajtásában üde színfoltot jelentett, amikor a délelőtti körök lerepülését követően, a délutáni felszállásokat már társaságban tölthette az Ancsa személyzete, hiszen ekkor már ejtőernyős katonákat vitt magával az immáron több mint negyvenöt éve magyar színekben szolgáló gép.

GALÉRIA