Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Angol nyelvi felkészítés

Szöveg: Kelemen Ilona | Fotó: a szerző felvételei |  2020. január 21. 10:56

Az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnokának meghívására egy magyar tartalékos század vesz részt a gárda 2021. évi minősítő gyakorlatán Amerikában, amelyre már javában készülnek a katonák, jelenleg Szolnokon.

1596075338

Az MH Béketámogató Kiképző Központban január 6-31. között folyó felkészítés célja, hogy az ohiói gyakorlatra tervezett altiszti vezetői állomány (rajparancsnok, rajparancsnok-helyettes, szakasz altiszt, vezénylőzászlós) elsajátítsa az alapvető nyelvi szerkezeteket és szókincset. A felkészülés nagyban segíti a beszédkészséget és a hallás utáni szövegértést is. Természetesen lehetőség nyílik a katonai alapszókincs felelevenítésére és új kifejezések megtanulására.

1596075337

A képzés írásbeli és szóbeli szintfelméréssel indult, amely során az oktató nyelvtanárok általános képet és részletes információt kaptak a résztvevők korábban szerzett nyelvtudásáról, illetve a felkészítés során elérendő célokról. A tanfolyam négy héten keresztül napi hat órában tart kis létszámú csoportban, ami jelentősen növeli az intenzív nyelvtanulási lehetőséget.

A felkészítési folyamat egyik sarokköve és mérési pontja az augusztusi, az Amerikai Egyesült Államokban tartandó gyakorlat, amelyen a magyar tartalékos katonák szakaszkötelékben vesznek részt. Ezt követően folytatódik a további felkészülés a 2021-es, századszintű megmérettetésre, a minősítő gyakorlatra.

1596075338