Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az alakulat is segíti az adóbevallást

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2018. február 6. 8:53

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonáinak és honvédségi dolgozóinak életét nagymértékben megkönnyítve, a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága a győri laktanyában biztosította az adóbevalláshoz szükséges ügyfélkapu-regisztrációt január utolsó hetében.

http://raketaezred.hu/index.php/hirek/friss-hirek/1079-az-alakulat-is-segiti-az-adobevallast
1599181643
Január 1-jétől megszűnt a munkáltatói adómegállapítás lehetősége, így a törvényi előírások értelmében a Magyar Honvédség sem készítheti már el a 2017. évi jövedelemről szóló adóbevallást a munkavállalói számára. A katonák a jövőben önadózással, vagy az adóhatóság által elkészített adóbevallási tervezet elfogadásával tehetnek eleget adóbevallási kötelezettségüknek. Ez utóbbit postai úton, ügyfélszolgálaton vagy az ügyfélkapun keresztül kérhetik. A legegyszerűbb mód az ügyfélkapun keresztüli ügyintézés, ugyanakkor az állomány jelentős része nem rendelkezett regisztrációval. A határ menti feladatok ellátása miatt is kevesebb ideje marad a katonáknak a személyes, hivatalos ügyeik intézésére munkaidőn túl.

Ezen kívánt segíteni az ezred vezetése, szorosan együttműködve a pénzügyi szolgálattal. A katonaközpontúság, az egyszerűsítés, a támogatás elve a NAV munkatársainál is megértésre talált, így a győri szervezet az ügyfélkapcsolati főosztályvezető, osztályvezető, valamint az ügyfélszolgálati ügyintézők részvételével kihelyezett ügyintézést szervezett a laktanya falain belül. Ennek eredményeként 138 fő részére sikerült ügyfélkaput nyitni az együttműködés első napján. Az ügyintézők hatékony munkájának köszönhetően, az adóbevalláshoz szükséges regisztráció csupán 3-5 percet vett igénybe egy katona esetében.

1599181643

A lehetőség valamennyi győri katonának adott a továbbiakban is, ugyanis egy hét múlva az ezred hasonló akciót szervez.

Majd gondolván az MH EUFOR misszióból visszatérő mintegy 150 katonára, az ügyfélkapu-regisztráció tervezetten márciusban is folytatódik a laktanyában, hozzájárulva ahhoz, hogy egyetlen kollégának se jelentsen gondot az új szabályozás szerinti adóbevallás elkészítése.

1599181643

Fotó: a szerző felvételei