Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ég katonái – Magyar Honvéd magazin kiajánló

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. november 13. 13:35

Körülbelül négyszázan vannak ők, akik főleg beceneveikről ismerik egymást. Sok tekintetben különleges képességekkel rendelkeznek, amelyek birtokában egykor és most vadászgépeket vezethettek és vezethetnek…

1595962848
Megszámlálhatatlanul sok repült óra és megannyi feledhetetlen történet – több mint százhúsz nyugállományú, illetve aktív vadászpilóta részvételével az MH Balatonkenesei Rekreációs Központban, október elején rendezték meg az I. Magyar Vadászpilóta Találkozót. Rendezték? Pontosabb úgy fogalmaznunk, hogy Kositzky Attila nyugállományú repülő-altábornagy egymaga szervezte meg a találkozót, s rendre úgy is fogott kezet a Balaton-partjára érkező vadászpilótákkal, hogy „szervusz, üdvözöllek az egyszemélyes szervezőbizottság nevében". Pilótahumor?

– Hazai tapasztalat, hogy ha sokan szerveznek valamit, abból soha nem lesz semmi, vagy megcsúszik az egész rendezvény. Tudtam, magamra viszont számíthatok – mondta megszokott stílusában Kositzky Attila.

A katonai repülés emblematikus alakja arról is beszélt, hogy vajon mi különbözteti meg a vadászpilótát mondjuk a többi repülőgép-vezetőtől.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin november 15-én, pénteken megjelenő számában!)