Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Balaton-átúszás: zöld jelzés!

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2013. július 19. 12:41

Felszállt a füst: július 20-án megrendezik az idei Balaton-átúszást, amelyen a Magyar Honvédség „Úszó Erőd”-je is képviselteti magát.

Kétszeri halasztás után a Balaton-átúszás szervezői − a meteorológusok hajszálpontos előrejelzése alapján − úgy döntöttek: szombaton aki tudja, átúszhatja Révfülöp és Balatonboglár között a „magyar tenger"-t. Ráadásul mindezt kellemes meleg vízben és – elvileg – enyhe hátszélben teheti majd meg.
A rendezvény hivatalos oldalán (balaton-atuszas.hu) egyébként katonák és civilek egyaránt sok hasznos információt találhatnak arra nézve, hogy miként érdemes felkészülni az 5,2 kilométeres távra. (Mondjuk edzeni elkezdeni már kicsit késő…)

1595957178

Mindenesetre Mányoki Attila hosszútávúszó rekorder például többek között azt javasolja mindenkinek, hogy az átúszás reggelén a várható indulás előtt körülbelül két órával korábban reggelizzen, és lehetőleg ne pacalpörköltet, hanem valamilyen könnyű ételt. Az úszást megelőző várakozás előtt és alatt pedig ásványi anyagokban gazdag italokat kell inni – ez a várható nagy melegben különösen fontos.

A haderő „Úszó Erőd"-jének parancsnoka idén is Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök helyettese lesz.

Fotó: archív