Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Balatoni fürdőzés és sátrazás honvéd módra

Szöveg: Snoj Péter |  2015. július 6. 7:17

Új lehetőségekkel bővült az MH Balatonkenesei Rekreációs Központ. Július harmadikától már nemcsak az eddig ismert szolgáltatásokat vehetik igénybe a jogosultak, hanem akár a Honvéd Kempinget is választhatják.

1595997011

Az addig civil használatra, bérleményként kiadott területet tavaly nyáron vette gondozásába a Kisbenedek Sándor ezredes vezette központ. Mint az MH Balatonakenesei Rekreációs Központ parancsnoka a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: az elmúlt év munkájának köszönhető, hogy a balatoni főszezon elején már működő üdülőt kereshetnek fel a sátrazni vágyók.
Ez a tér korábban gondozatlanul, parlagon hevert, mondhatni egy elhanyagolt területből kellett egy rendezett pihenőövezetet kialakítani.

1595997012

Kisbenedek ezredestől megtudtuk: Hende Csaba honvédelmi miniszter utasítása értelmében, egy, a szabványok szerinti egycsillagos minősítésű kempinget kellett berendezni, amelyet a központ emberei sikeresen teljesítettek is. Sőt, felkészültek arra is, hogy ha az szezon biztató eredményekkel zárul, akkor jövőre további fejlesztéseket is elindítanak.

1595997012

Közel százötven fő fogadására alkalmas a terület, ahol nem csak sátrakban, de lakóautókban is lehet nyaralni. A kempingben szabadon használható konyhakonténerek mellett áramvételi, tűzrakási és zuhanyzási lehetőség is van és persze nem utolsó sorban saját strand várja a hűsölni vágyókat.

A kemping igénybevételére ugyanúgy lehet bejelentkezni, mint a rekreációs központ egyéb szolgáltatásaira: levélben Kisbenedek Sándor ezredesnek címezve.

1595997012

Fotó: a szerző felvételei