Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Baleset sérültjének segítettek a határon szolgáló katonai rendészek

Szöveg: Cs. Sárkány Beáta hadnagy |  2016. november 23. 15:10

Közúti balesetnél nyújtottak segítséget a határon szolgáló katonai rendészek. 

1596023510

Az eset a napokban történt: a kora esti órákban egy külföldi rendszámú kamion haladt Szeged irányába az 55-ös főúton, amikor Mórahalom és Domaszék között elütött egy kerékpárost. A katonai rendészek a baleset utáni percekben érkeztek a helyszínre, és a főúton haladva arra lettek figyelmesek, hogy a kerékpáros az út melletti vizesárokban fekszik és láthatóan súlyos sérülései vannak. A katonák azonnal biztosították a helyszínt, és rádión jeleztek az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék harcvezető központja felé, ahonnan értesítették a mentőket és a rendőrséget a balesetről.

A sértettnek nagy fájdalmai voltak. Mivel a katonai rendészek nem tudhatták, hogy mennyire súlyosak a sérülései, nem mozdították, hanem betakarták, megnyugtatták és folyamatosan beszélgettek vele a mentők kiérkezéséig. Amikor megérkeztek a rendőrök és a mentők, a katonai rendészek átadták a helyszínt, és segítettek a mentőszolgálat munkatársainak a beteg kiemelésében.

Filkor Gergely főtörzsőrmester, Balogh József főtörzsőrmester, Házi János főtörzsőrmester és Uhlár Pál törzsőrmester példamutató helytállásról tett tanúbizonyságot.

Fotó: Dósa Eszter őrmester