Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Befejeződött a rangos CIMIC-tanfolyam

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. május 20. 7:49

Május 18-án véget ért a NATO Civil-katonai Együttműködési Kiválósági Központ (NATO Civil-military Cooperation Centre of Excellence) által szervezett alap- és emelt szintű törzsgyakorlás.

1599187270
Május 18-án véget ért a a NATO CIMIC Civil-katonai Együttműködési Alap és Emelt Szintű Törzsgyakorlás tanfolyama (NATO CIMIC Field and Staff Worker Course), amely két héten át folyt az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központban.

1599187271
A tanfolyam a missziós feladatok ellátására készítette fel a résztvevőket, akik megismerhették a CIMIC alapjait, annak céljait, feladatrendszerét, rendeltetését, valamint a taktikai szinten túl a törzstiszti feladatok ellátását is gyakorolták többnemzeti környezetben. Az első hét folyamán előadások, tantermi oktatások keretében a CIMIC-et mint katonai képességet mutatták be, míg a második héten gyakorlati példák kidolgozásával és végrehajtásával a rutinszerű begyakoroltatása volt a cél. Ennek során olyan ismeretek elsajátítása került előtérbe, mint például a tárgyalástechnikai fogások alkalmazása vagy a tolmácskezelési elemek.

1599187271
Az amerikai, holland, magyar, német és román oktatók által tartott tanfolyamot összesen húszan végezték el. A záróünnepségen a kurzus vezetője, Manuel Schwarzkopf százados megköszönte a kiváló szervezőmunkát az MH CKELMK állományából megbízott személyeknek, valamint köszönetét fejezte ki a hallgatóknak a magas szakmai színvonalon végzett helytállásért. Szilágyi Csaba ezredes, az MH CKELMK központparancsnoka köszönetet mondott a szervezőknek és a résztvevőknek a kiváló munkáért, és elismeréseket, illetve érdemrendeket adott át. Az ünnep zárásaként állófogadáson vettek részt a katonák.

1599187272
Fotó: Szabó Lajos