Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bemutatták a Zrínyi Kiadó két új könyvét

Szöveg: Antal Ferenc |  2014. május 28. 15:15

A most megjelent két kötetben megtalálhatók azok a kuriózumok, amelyek hozzásegítenek ahhoz, hogy minél több emberben maradjanak meg ezek a gondolatok − jelentette ki dr. Benkő Tibor vezérezredes május 28-án, szerdán Budapesten.

1595972742
A könyveket dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök is méltatta

A Honvéd Vezérkar főnök a Zrínyi Kiadó gondozásában megjelent két kiadvány – „A magyar tüzérség 100 éve"  és „A Király-géppisztoly"  című könyvek − bemutatóján vett részt a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) dísztermében.

A könyvbemutatón jelen volt Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára is.

1595972742
Prof. dr. Csikány Tamás ezredes szerint „A magyar tüzérség 100 éve" című kiadvány hiánypótló kötet

„Ez mindenképpen egy hiánypótló kötet, amely teljes képet ad a XX. századi magyar tüzérség fejlődéséről" − mondta prof. dr. Csikány Tamás ezredes ,,A magyar tüzérség 100 éve" című kiadványt méltatva. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára a kötet egyik szerzőjeként felidézte a hazai tüzérség felállításának előzményeit, valamint azokat a történelmi körülményeket, amelyek szükségessé tették e páratlan fegyvernem létrehozását.

1595972742
Eötvös Péter ismertette a fegyvercsalád létrehozásának körülményeit

Eötvös Péter vegyészmérnök, ,,A Király-géppisztoly" című könyv egyik szerzője ismertette Király Pálnak, a magyar hadiipar egyik kiemelkedő személyiségének életútját, majd a fegyvercsalád létrehozásának sarkalatos pontjait vázolta fel. Felidézte azt a több mint hároméves kutatómunkát is, amelynek köszönhetően a nagy múltú fegyver rekonstruált példányát évtizedekkel a második világháborút követően kipróbálhatták a Magyar Honvédség izbégi lőterén.

1595972742
A két könyv létrejöttében közreműködők munkáját dr. Isaszegi János köszönte meg

A Zrínyi Kiadó megbízott vezetője, dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy megköszönte a két könyv létrejöttében együttműködő személyek és szervezetek munkáját. Mint mondta, „egy kiadó számára mindig ünnep egy könyv megjelentetése".

1595972743
A Zrínyi Kiadó két új kiadványa

Fotó: Tóth László