Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bombát találtak a lakás padlózatában

Szöveg: Szűcs László |  2016. október 7. 7:17

A 39. héten, azaz szeptember 26. október 2. között 45 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 9 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Páricsi Mariann zászlóstól, az alakulat kommunikációs altisztjétől megtudtuk azt is, hogy a tűzszerészek 2016-ben eddig 1599 bejelentést kaptak.

Szeptember 28-án a főváros XV. kerületébe, a Rákos útra vonultak ki a tűzszerészek, ahol egy ház építési munkálatai közben, a padlózatban egy FAB-50-es típusú bombát találtak. A robbanószerkezetet a Sulykovszki Róbert zászlós vezette járőr a helyszínen hatástalanította, majd később megsemmisítették.

1596021050

Szeptember 29-én Siófokon, a Beszédes József sétányon, földmunkák közben találtak egy második világháborús puskagránátot. A „leletet" a Bukta Balázs százados vezette tűzszerészjárőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Október 1-jén Budapest III. kerületében, a Hajógyári-szigeten földmunkák közben találtak egy 12,7 milliméteres, második világháborús lőszert, amit a Kocsis Tibor főtörzsőrmester vezette járőr szállított a központi gyűjtőbe.

Fotó: Mihádik Zoltán (MTI)

Címkéktűzszerész