Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Budapesten ülésezett a NATO két munkacsoportja

Szöveg: Drilla Attila alezredes |  2014. április 14. 11:40

Sok vitával, de eredményesen zárult a polgári-katonai összetételben ülésező Spektrumelemző Képességcsoport hatodik és a 2015. évi Rádió-távközlési Világértekezlet Felkészülési Képességcsoport negyedik értekezlete. A 19 ország 47 képviselőjének részvételével Budapesten megtartott tanácskozást március 31. és április 3. között rendezték meg.

A NATO szövetségen belül a frekvenciagazdálkodásért a Polgári-katonai Spektrum Képesség Panel felel. A magyar nemzeti érdekek képviseletét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szervezetébe tartozó, a nem polgári célú frekvenciagazdálkodás feladatait ellátó Közigazgatási Frekvenciagazdálkodási Hatóság végzi, szoros együttműködésben a Magyar Honvédséget képviselő MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárral.

1595970333
A rendezvénysorozatot Vass Sándor dandártábornok (képünkön jobbról a második) nyitotta meg

Az első hazai szervezésű NATO frekvenciagazdálkodási rendezvénysorozatot Vass Sándor dandártábornok, a Honvéd Vezérkar híradó, informatikai és információvédelmi csoportfőnöke, valamint Vári Péter, a hírközlési hatóság főigazgató-helyettese nyitotta meg.

A megbeszéléseken a NATO-tagállamok és a békepartnerségi országok polgári és katonai frekvenciagazdálkodó hatóságainak képviselői, valamint a brüsszeli NATO-központ munkatársai vettek részt.
A hatodik alkalommal – de elsőként polgári szakemberek részvételével – megtartott rendezvény fő feladata az 1995-ben elfogadott, majd 2002-ben módosított NATO Közös Polgári-katonai Frekvenciaegyezmény felülvizsgálata, valamint egyeztetett polgári-katonai javaslattervezet kidolgozása volt.

1595970333
A konferencia résztvevői