Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Büszkék vagyunk, hogy az önök jogutódai lehetünk

Szöveg: Takács Vivien |  2013. november 14. 13:52

Nyugdíjas találkozót szervezett november 13-án, szerdán az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) 1. Katonai Igazgatási Központja a fővárosi, valamint a Pest megyei jogelőd szervezeteknél egykoron szolgált munkatársak részére a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában.

A rendezvényen több száz nyugállományú katona vett részt, akik egykor az MH Budapest Fővárosi Hadkiegészítő Parancsnokság, az MH Pest Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság illetve az MH Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ munkatársai voltak.

1595962863
Vanyur Tibor ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka köszöntötte a nyugdíjas találkozó résztvevőit

Vanyur Tibor ezredes, az MH HKNYP parancsnoka a találkozó elején ismertette a parancsnokság felépítését és feladatait. Kiemelte, hogy a katonai szervezet három szervezetből alakult meg 2011. november 15-én.

A parancsnok beszédében tiszteletét és köszönetét fejezte ki a nyugállományba vonult katonáknak.  „Büszkék vagyunk arra a munkára, amit önök a Magyar Honvédségben végeztek, és arra is, amit a nyugállományba vonulásuk után a mai napig aktívan tesznek a honvédelem érdekében. Büszkén vállaljuk, hogy az önök jogutódai lehetünk. Úgy érzem, hogy akkor végezzük jól a munkánkat, ha önök is büszkék ránk" – fogalmazott.

1595962863
Több száz nyugdíjas vett részt a rendezvényen

Vanyur ezredes elmondta, hogy parancsnokság több mint 34 ezer gondoskodási körbe tartozó emberrel tart rendszeres kapcsolatot, közülük mintegy 22 ezren egykor katonaként szolgáltak a Magyar Honvédségnél.

A nyugdíjas találkozó színvonalát emelte a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület énekkarának műsora.

1595962863
A Balassi Bálint Bajtársi Egyesület énekkarának műsora színesítette a találkozót


Fotó: Rácz Tünde