Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csaknem húsz robbanótestet találtak Sopron-Ágfalván

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. július 2. 21:24

Csaknem húsz gránátot és különféle gyalogsági lőszereket találtak a tűzszerészek július 2-án Sopron-Ágfalván, a szakemberek csütörtök reggel folytatják a keresést − közölte Várkonyi Melinda főhadnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje szerda este az MTI-vel.

Várkonyi Melinda tájékoztatása szerint a Váci Mihály utcában csatornázási munkálatokat végeztek, eközben vélhetően egy egykori lőállásra bukkantak, mivel többféle, nagy mennyiségű lőszer került elő.
A tűzszerészek szerda este a helyszínen tizennégy darab 8 centiméteres német aknavetőgránátot, két darab 2 centiméteres német repeszlőszert, egy 2 centiméteres német páncéltörő gránátot, valamint egy kilogramm vegyes gyalogsági lőszert, egy tárnyi 742-es lőszert, négy darab jelzőrakétát és egy MG−42-es géppuska egyes részeit találták meg. A lőszerek nem kilőtt állapotban voltak, azokat elszállították.

Várkonyi Melinda főhadnagy közlése szerint a terület átvizsgálásával még nem végeztek a tűzszerészek, a munkát csütörtök reggel folytatják, addig a rendőrség őrzi a területet.

Az utca 100 méteres szakaszának lezárását feloldották, a korlátozás lakókat nem érintett.

Címkéktűzszerész