Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatban arany, egyéniben bronz

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2015. szeptember 2. 9:41

Csapatban aranyérmet, egyéniben bronzérmet nyert augusztus legvégén Bánszki Gábor alezredes a 2015-ös vadászíjász-világbajnokságon.

1595999483
1595999483
Augusztus 22-30. között, Gödöllőn rendezték az idei IFAA Vadászíjász Világbajnokságot, amelyen összesen 1314 versenyző mérettette meg magát összesen 32 nemzet színeiben. A számos kategóriában megrendezett tornáról ismét érmekkel térhetett haza a Magyar Honvédség egyik legeredményesebb sportolója, Bánszki Gábor alezredes. „Négy versenynap alatt száznegyven célt kellett leküzdenünk" – mondta el érdeklődésünkre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Testnevelési és Sportközpontjának központvezetője. „A csapatversenyben háromfős csapatok mérték össze tudásukat.. Az eredményekkel nagyon elégedett vagyok, beleértve ebbe az egyéni bronzérmet is – azzal együtt is, hogy az első és a harmadik napon is az első helyen végeztem, és nagyon szoros volt a végeredmény, a mezőny pedig kiegyensúlyozott. Ilyen helyzetben akár egyetlen lövés is eldöntheti a versenyt. Úgy is nézhetjük, hogy a kollekciómból már csak a bronzérem hiányzott, hiszen a világbajnoki ezüstöt 2003-ban, az aranyat pedig 2006-ban sikerült megnyernem."

Az alezredes következő megmérettetése a katonai világjátékokon lesz október elején, Dél-Koreában, ahol most először rendeznek íjászatot. Mint mondta, szeretné itt is megfelelően képviselni a magyar katona-válogatottat, de nem tudja kiszámítani, milyen mezőny várható. „Közel százharminc ország versenyzői indulhatnak majd a tornán, a koreaiak pedig 1988 óta dominálják az íjászatot az olimpiákon, vélhetően emiatt lesz a katonai játékokon is versenyszám. Emellett több ország alkotmánya szerint állampolgárai automatikusan katonák is egyben, így akár a nemzeti válogatottjukkal is részt vehetnek a versenyen. Én mindenesetre 600 pont felett bármilyen eredménnyel elégedett leszek."

1595999483