Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatünnep Veszprémben

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. június 20. 16:02

Csapatünnepének részeként szervezett családi napot és nyugdíjas-találkozót az MH 54. Veszprém Radarezred június 17-én, pénteken, a Honvéd Sporttelep területén. A kicsik és nagyok egyaránt válogathattak a színes programok között.

Ritka az olyan pillanat, amikor a radarosok egy helyen köszönthetik egymást, illetve korábbi kollégáikat, ugyanis az alakulat egyik sajátossága, hogy az ország több helyőrségében is települ. Az alaprendeltetésből adódó, valamint a határvédelmi feladatok ellátása sem könnyítették meg a szervezők dolgát, de így is szép számban jelentek meg az ünnepelni vágyók a sporttelepen.

1596015380

A rendezvényt Zentai László ezredes, az alakulat parancsnoka nyitotta meg.  A szervezők a sport- és kulturális programok széles palettáját sorakoztatták fel, így más alakulatok, illetve a fegyveres társszervek statikus és dinamikus bemutatói mellett az érdeklődők találkozhattak zenei és gyermekprogramokkal, valamint megtekinthettek számos tájékoztató sátrat is. 

A délelőtt és a délután is bővelkedett látnivalókban. A sort a katasztrófavédelem látványos mentési bemutatója nyitotta. Ezt az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred elhagyott robbanóeszköz hatástalanítását imitáló akciója követte, melynek keretében a látogatók is megismerhették a sokak által csak a televízióban látott tűzszerészrobotot. A folytatásban az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ állománya tartott közelharc-bemutatót. Ezt követően a berenhidai Huszár Baranta Sportegyesület tradicionális harcművészei kápráztatták el a vendégeket, majd a büntetés-végrehajtási intézet kutyás bemutatója zárta a rendezvény dinamikus elemeinek sorát.

1596015380

Azok, akik nem vágytak ilyen mozgalmas élményekre, megtekinthették a különböző bemutatósátrakat, ahol találkozhattak repülő- és vadászgép-szimulátorokkal, katonai sátortáborral, valamint a rendőrségi eszközöket felsorakoztató ponttal. Eközben a zenei aláfestésről a Légierő Zenekar − Veszprém és a Borkőmoszat zenekar gondoskodott.